Met Minderdrinken krijg je inzicht in je alcoholgebruik en hulp bij minderen of stoppen. Anoniem, gratis en zonder wachtlijst. Ook kan je begeleiding krijgen van een psycholoog op afstand. Dit werkt nu nog makkelijker dan voorheen. Je kan nu berichten versturen en de cursus volgen op dezelfde plek, met één keer inloggen op het NewHealth-platform. De styling van de cursus is ook vernieuwd en sluit nu aan op het platform.

Binnen de cursus ga je aan de slag met handige tips en praktische oefeningen. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in de voor- en nadelen van alcohol en ontdek je wat jouw triggers zijn. Ook is er een dagboekfunctie om je alcoholgebruik bij te houden. Alles is zo ontworpen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

Onze website heeft een frisse styling gekregen en is technisch verbeterd om jou een optimale gebruikservaring te bieden. Met een blog-functie zodat je makkelijk op de hoogte blijft van nieuws en tips rondom alcoholgebruik.

Aanmelden in 3 stappen

Het aanmeldproces is nu lekker laagdrempelig:

  • Je doet de zelftest (we vragen om je e-mailadres om notificaties te kunnen sturen).
  • Als Minderdrinken bij je past, meld je je gratis aan.
  • Je kan meteen aan de slag!

Bij Minderdrinken staat privacy voorop: we vragen geen verdere persoonlijke gegevens en delen geen informatie met verzekeraars.

Je gebruikt de cursus via je smartphone, tablet en/of desktop. Zo kan je overal en altijd grip hebben op jouw alcoholgebruik, ook in verleidingssituaties.

Minderdrinken wordt gesteund door Zorginstituut Nederland.

Andere berichten

Stoppen met alcohol

Stoppen met alcohol kan lastig zijn. Lees alles over de voordelen en krijg tips over het stoppen met drinken.

Lees meer